Suurfirmad kehitavad valitsuse plaanitud dividendimaksu langetuse peale õlgu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S patrull
G4S patrull Foto: Liis Treimann

Kuigi Eesti firmade arvel on miljardeid eurosid ning valitsus loodab dividendimaksu langetusega teenida 107 miljonit eurot lisaraha, ei kavatse paljud suurettevõtjad väljamakseid kasvatada, kirjutab Äripäev.

Näiteks on turvafirma G4S Eesti kogunud jaotamata kasumit ligi 90 miljonit eurot, ent viimasel kahel aastal pole ettevõte dividende maksnud. Ettevõtte juhatuse liige Artjom Sokolov märkis, et ei G4S Eesti ega ka emaettevõte G4S PLC tee siinseid dividendiotsuseid lähtuvalt maksukeskkonna muudatustest.

Rocca Al Mare Kaubanduskeskusel on jaotamata kasumit kogunenud 151 miljonit eurot, viimasel kolmel aastal pole ettevõte kordagi dividendi välja võtnud. Rocca Al Mare Kaubanduskeskuse omanikfirma Citycon OY asepresident Eero Sihvonen nentis, et kuigi Eesti valitsuse plaan dividendimaksete maksumäära langetada on huvitav, Rocca Al Mare tõenäoliselt lähiajal dividendi maksma siiski ei hakka.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles