Selver jätab Läti kaubanduskeskuse ostjateta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valkas asuv Elvi kaubanduskeskus.
Valkas asuv Elvi kaubanduskeskus. Foto: Sven Andreson/Valgamaalane.

Läti piirilinnas Valkas asuv kaubanduskeskust Elvi pitsitab nii ostjate kui ka rentnike puudus, piirilinnade inimesed eelistavad sisseoste teha Eesti poolel asuvas Selveris.


Kaks aastat tagasi avati Läti piirilinnas Valkas suurejooneliselt linna esimene suur kaubanduskeskus Elvi, suur rõõm oli nii ostjatel kui neil, kes seal tööd said, kirjutab Valgamaalane.

Praegu võrdlevad paljud Valka elanikud aga keskust karile sõitnud laevaga, millelt reisijad lahkuvad.

Septembri lõpus pani keskuses uksed kinni Narveseni kiosk, mõned päevad tagasi Paritātes panga filiaal, kirjutas ajaleht Ziemeļlatvija. Juba juuli lõpus lahkus mänguasjade kauplus Lāčuks, varsti pärast seda rõivakauplus City Moda. Kesklinna kolis Zeberiņa raamatukauplus. Kadusid kella- ja kodutehnikapoodki.

Mitteametliku teabe kohaselt lõpetab oktoobri lõpus tegevuse ka mobiiltelefonide äri Bite.

«Viimasel ajal on end töötuna arvele võtnud kolm endist Elvi töötajat,» lausus Läti tööturuameti Valka filiaali juhataja Erna Pormeistere ja tundis muret, et rajooni niigi suur töötute arv kasvab veelgi.

Kuid ostja tunnistas Pormeisterele, et kuigi ta oli Elvi sagedane klient keskuse algusajal, eelistab ta nüüd Valga Selverit, kuna selle hinnad on tema arvates võrreldes Elviga tunduvalt demokraatlikumad.

Ta on enda sõnul aru saanud, et tehes sisseoste Elvis, tuleb välja käia poolteist korda suurem rahasumma kui Valga suurpoodides.

«Seepärast käibki Elvis üha vähem rahvast, kuna pole enam majanduslikult kasulik kaugemalt autoga kohale sõita, kui poodide arv majas on sedavõrd kahanenud,» avaldas ta arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles