Soome majandus tõuseb tuhast

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Keskerakonna juht ja preaminister  Juha Sipilä
Soome Keskerakonna juht ja preaminister Juha Sipilä Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva/Scanpix

Kaks päeva pärast iseseisvuspäeva, eelmisel neljapäeval, kohtus Soome peaminister Juha Sipilä sealsete majandusajakirjanikega ühisel lõunasöögil, kus ta muu hulgas teatas, et majandus on tõusuteel ning eelarvekärpeid ei pea enam vähemalt lähitulevikus tegema.

«Head uudised on läinud suuremaks,» vahendas peaministri öeldut põhjanaabrite majandusleht Kauppalehti. Sipilä tõi arvudena esile selle aasta 1,6-protsendilise majanduskasvu, mis on samal tasemel Saksamaa omaga. Tööhõive on 69 protsenti, mis on veidi kõrgem kui 1,5 aastat tagasi, mil praegune valitsuskoalitsioon alustas. Soome ekspordi kasv on 1,4 protsenti, mis on kaks korda suurem kui impordi kasv. «Kõik indikaatorid näitavad, et liigume õiges suunas,» lisas ta.

Soome loeb oma peamisteks konkurentideks rahvusvahelisel turul Rootsit ja Saksamaad, mistõttu jälgivad nad neid kahte riiki, eriti nende tööjõukulusid, väga tähelepanelikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles