Tallinna Lennujaam ootab tänavu ajaloo parimat aastat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam
Tallinna Lennujaam Foto: SCANPIX

Tallinna Lennujaam ootab tänavu ajaloo parimat aastat, mil reisijate arv peaks küündima üle 2012. aasta rekordtaseme ehk 2,2 miljoni reisija.

«Kuigi viimase aja terroriaktid on lennuliiklust häirinud, võib tänavu tulla meie jaoks ajaloo parim aasta,» ütles Tallinna Lennujaama turundusdirektor Eero Pärgmäe konkurentsiameti korraldatud konverentsil.

Pärgmäe sõnul aitavad reisijate kõrgele arvule kaasa eelkõige madalad naftahinnad, mis lennundussektorile on hästi mõjunud, kuna avatakse uusi liine ja lennupiletite hinnad on odavamad.

«Suur tänu on ka Nordical, mis on aastaga kasvanud väga tubliks ettevõtteks,» märkis turundusdirektor.

Pärgmäe tõi välja, et tänavu 11 kuuga on Tallinna Lennujaama teenindanud 2,1 miljonit reisijat, täituvus on tõusnud 68 protsendini, regulaarreisijate arv on kasvanud 4 protsenti. «11 kuu näitajad on väga head olnud reisijate poole pealt,» sõnas ta.

Tallinna Lennujaama senine rekordaasta oli 2012, mil lennujaam teenindast üle 2,2 miljoni reisija.

«Selle taga oli Tero Taskila, kelle juhitud Estonian Air väga jõuliselt uutesse sihtkohtadesse laienes. Paraku oli see ka firma lõpu algus," ütles Pärgmäe.

Tallinna Lennujaama soov on tulevikus kasvatada reisijate arvu umbes 5 protsenti aastas, mis tähendab 100 000 lisareisijat aastas, 10 miljonit eurot tulu turismisektorile ja kaudne mõju majandusele on 30 miljoni eurot.

«Soovime majandusel veidi ees joosta ja loome uusi võimalusi ajada äri uutes punktides, mis hakkab aasta-kahe jooksul ära tasuma,» rääkis Pärgmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles