Arenguseire Keskuse juhatajana asub tööle Tea Danilov (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Danilov
Tea Danilov Foto: Erakogu

Riigikogu Kantselei juurde moodustatud arenguseire nõukoda valis Arenguseire Keskuse juhatajaks Tea Danilovi, kes seni töötas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuses ettevõtluse ja ekspordi keskuse direktorina.

Arenguseire nõukoja esimehe Priit Rohumaa sõnul osutus Danilov valituks tänu oma kogemusele majandusarengu, innovatsiooni ja ettevõtluse vallas.

«Arenguseire Keskuse juhatajal on lai tööpõld, kus tuleb analüüsida Eesti toimuvaid arenguid, kaasata erinevate valdkondade eksperte ning teavitada nii poliitikuid kui laiemat avalikkust,» ütles Rohumaa.

Tea Danilov on varem töötanud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis siseturu osakonna juhatajana, majandusarengu osakonna juhatajana ning tehnoloogia ja innovatsiooni talituse juhatajana. Danilov on omandanud majandusteaduse magistrikraadi Tartu Ülikoolis.

«Arenguseire Keskus tuleb alles käivitada. Loodan sellest kujundada mõttekoja, mida Eesti poliitikakujundajad tunnustaksid,» ütles Danilov.

Riigikogu võttis 14. juunil vastu arenguseire seaduse, mille alusel lõpetati Eesti Arengufondi tegevus ning moodustati Arenguseire Keskus riigikogu kantselei juurde. Arenguseire Keskuse ülesandeks on koostada ühiskonna pikaajaliste arengute analüüse ja arengustsenaariume ning jälgida nende elluviimist. Selle edukaks korralduseks kaasatakse erinevaid sihtgruppe ja teavitatakse avalikkust tulemustest.

Arenguseire Keskus annab riigikogu majanduskomisjonile ülevaate tehtud seiretest ja kavandatavatest tegevustest ning täidab arenguseire nõukoja antud ülesandeid. Tea Danilov asub ametisse tuleva aasta 23. jaanuaril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles