Donald Trumpi majanduspoliitika on eklektiline

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA uus president Donald Trump ja uus asepresident Mike Pence detsembri alguses Indianapolises õhukonditsioneeride tootja Carrier tsehhis.
USA uus president Donald Trump ja uus asepresident Mike Pence detsembri alguses Indianapolises õhukonditsioneeride tootja Carrier tsehhis. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

USA presidendiks valitud Donald Trump tegi esmaspäeva õhtul oma Twitteri kontol kaitsetööstusgigandi Lockheed Martini kohta negatiivse postituse, väites, et Ameerika Ühendriikide reaktiivhävitajate F-35 programm on liiga kallis ning ta kavatseb militaarkulutuste relvastuse poolt kokku hoida.

«F-35 programm ja maksumus on kontrolli alt väljas,» kirjutas Trump. «Pärast 20. jaanuari on võimalik relvaostude (ja teiste ostude) juures säästa ja seda ka tehakse,» teatas ta.

Lockheed Martini aktsia reageeris postitusele üle neljaprotsendilise kukkumisega, ehkki kauplemispäeva lõpuks taandus langus «vaid» 2,4-protsendiliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles