Starmani müük on üks suuremaid tehinguid Eesti ettevõtluse ajaloos

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapanga aktsionäride üldkoosolek 2005. aasta aprillis, kus otsustati heaks kiita Eesti ettevõtlusajaloo suurim ülevõtmine.
Hansapanga aktsionäride üldkoosolek 2005. aasta aprillis, kus otsustati heaks kiita Eesti ettevõtlusajaloo suurim ülevõtmine. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Starmani Eesti äride müük Soome telekomioperaatorile Elisa 151 miljoni euro eest, on üks suuremaid ülevõtmistehinguid Eesti ettevõtluse ajaloos.

Suurimaks tehinguks oli Hansapanga aktsiate ülevõtmine Swedbanki poolt 2005. aastal, mille väärtus oli 1,7 miljardit eurot. Suuruselt teine tehing oli see, kui Tallink võttis 2006. aastal Silja Line’i üle. Tehingu hind oli 550 miljonit eurot.

Suuruselt kolmas tehing oli Eesti Telekomi aktsiate ülevõtmine Skandinavia telekomikompanii TeliSonera poolt. Tehingu hind oli 485 miljonit eurot.

Suuruselt neljas tehing peaks olema Eesti metsatööstuse kroonijuveeli Silvester ülevõtmine Stora Enso Timberile 2002. aastal, mille hinnaks hindas Äripäev 177 miljonit eurot ja viiendal kohal ongi Starmani tehing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles