Raivo Hein ostis helikopteri (6)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Hein helikopteriga
Raivo Hein helikopteriga Foto: Erakogu

Ettevõtja ja astrofotograaf Raivo Hein ostis endale helikopteri, piloodipaberid sai ta kätte kuu tagasi.

«Inimene peab millegagi tegelema,» kommenteeris Hein otsust teha piloodipaberid ja osta helikopter.

Helikopteriga lendama õppimine on suur töö ja võtab tublisti aega. «See on korralik ettevõtmine ja sellele peab pühenduma, kõigepealt peab koolis käima ja 50 tundi lendama,» nentis Hein, kes kinkis piloodiload endale 50. sünnipäevaks ning alustas õppimist aasta eest.

Tänaseks on tal lennatud 60-70 tundi, peamiselt Eesti kohal. «Lendan Saaremaa vahet ja Soome ka paar korda. Lennata saab igal pool, kus õhku ja ruumi,»  rääkis CV Keskuse looja.

Praegu lendab ta renditud helikopteriga, tema enda tellitud sõiduriist ei ole veel USA tehasest koju jõudnud.

«Lennumasinate mure on see, et nad peavad lennus olema. Maa peal seistes on nad suured kuluallikad, mida rohkem nad lendavad, seda parem kõigile. Neid renditakse päris uljalt välja, kui on võimalusi.»

Helikoptereid on erinevas hinnaklassis, odavama võib saada ka 10 000 euro eest. «See on nagu autodega, on odavamaid ja kallimaid. Vastavalt rahakoti võimalustele ja mille jaoks sul seda vaja on. Selle põhjal saav valiku teha,» tõdes Hein, kelle tellitud kopteri hind jääb 200 000 euro kanti. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles