Kolmandik Prantsusmaa ettevõtetest diskrimineerivad palkamisel araabiapäraste nimedega kandidaate

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV.
CV. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa tööministeeriumi läbi viidud uuringust selgub, et pea iga kolmas suurettevõte diskrimineerib araabiapäraste nimedega tööotsijaid, vahendab Bloomberg.

Ministeeriumi tellimusel saatis testimisele spetsialiseeruv ettevõte ISM CORUM neljakümnele vähemalt 1000 töötajaga ettevõttele kokku 3000 tööle kandideerimise avaldust, milles CVdes näidatud kvalifikatsioonid olid võrdsed, kuid perekonnanimed viitasid erinevale päritolule.

Kui 28 ettevõtte puhul ei märgatud saadud vastustes nimest tulenevalt erilist vahet, siis 12 firma puhul eelistati prantsuspärase perekonnanimega kandidaate araabiapärastele nimedega inimestele.

Seejuures oli diskrimineerimise tase võrdne nii juhtide kui ka tavatöötajate palkamisel, samuti diskrimineeriti võrdselt nii araabiapäraste nimedega mehi kui ka naisi.

Ministeerium võttis hiljem nende 12 ettevõttega ka ühendust ning soovis neilt konkreetseid plaane selle kohta, kuidas nad kavatsevad oma palkamisprotsesse võrdsemaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles