IMF: Kreeka ei vaja rohkem kasinust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluehtes Kreeka parlament Ateenas.
Jõuluehtes Kreeka parlament Ateenas. Foto: Yorgos Karahalis/AP

Kreeka ei vaja rohkem kasinusmeetmeid, kuna juba elluviidud kulukärped on läinud liiga kaugele, ütlesid Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kõrged ametnikud esmaspäeval.

Kaks IMF-i ametnikku kirjutas blogipostituses, et kui Kreeka peab kinni kokkuleppest Euroopa Liiduga suurendada IMF-i soovituste vastaselt eelarveülejääki 3,5 protsendini, ei saa Ateena süüdistada IMF-i, kui ta peab selleks ellu viima täiendavaid kasinusmeetmeid.

IMF-i peaökonomist Maurice Obstfeld ning fondi Euroopa osakonna direktor Poul Thomsen kaitsesid blogis IMF-i tõde pea peale pöörava valeinfo eest.

Ametnikud ütlesid Kreekas mitu päeva kestnud uute kasinusmeetmete vastaste meeleavalduse järel, et IMF-i kritiseeritakse uute kasinusmeetmete nõudmise ning nende hädavajaliku võlaleevenduse tingimuseks seadmise eest.

"IMF ei nõua rohkem kasinust," kinnitasid Obstfeld ja Thomsen. "Me ei ole muutnud oma seisukohta, et Kreeka ei vaja praegu rohkem kasinust. Väita, et IMF nõuab seda, on tõe pea peale pööramine." 

IMF hoiatas Kreeka ametnikke suurema eelarvepuudujäägi poole püüdlemise eest kui 1,5 protsenti, mis on nende hinnangul saavutatav.

"Meie hinnangul on kärped läinud liiga kaugele ja uus programm toob kaasa uued," kirjutasid Obstfeld ja Thomsen.

Eurotsooni rahandusministrid kiitsid eelmisel nädalal heaks uued Kreeka võlaleevendusmeetmed, mis on IMF-i hinnangul täiesti ebapiisavad.

"Kreeka võlg on jätkusuutmatu ning kui tahes palju struktuurireforme ei muuda seda olulise võlaleevenduseta kestlikuks," kirjutasid IMF-i ametnikud.

IMF ei ole erinevalt kahest esimesest abiprogrammist Kreeka kolmanda 86 miljardi euro suuruse abipaketi osapool.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles