Maksuamet kaotas viiviselahingu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti teenindussaal Ülemiste Citys.
Maksu- ja tolliameti teenindussaal Ülemiste Citys. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Maksu- ja tolliameti eelmisel nädalal kaotatud kohtuvaidlus, milles Tallinna halduskohus leidis, et riik nõuab maksuvõlglaselt liiga kõrget intressi, võib mõjutada kõiki riigiga seotud maksuvaidlusi.

Kohtu arvates ei tohi maksuvõlglaselt nõutav päevane intressimäär olla üle 0,03% ehk aastas 10,95%, praegu nõuab riik maksuvõlalt aga 0,06%, ehk 21,9% aastas, kirjutab Äripäev. Kuigi tegu on alles esimese astme otsusega, võib see osutuda paljude tulevaste maksuvõlgnike kohtukaebustes oluliseks pidepunktiks ja seda sõltumata sellest, kas järgnevad kohtuastmed otsuse ümber lükkavad või mitte.

«Igal juhul on tegemist kaaluka ja julge otsusega, eriti arvestades seda, et viimase aja kohtulahendite standardiks on kujunemas riigikassa kaitsmine ning üldiselt riigi huvide eelistamine üksikisiku huvidele. Selles mõttes võib isegi öelda, et see on meeldivalt üllatav otsus,» kommenteeris lahendit maksumaksjate liidu vanemjurist Martin Huberg, kelle sõnul motiveerib see kindlasti nii ettevõtjaid kui ka teisi isikuid uurima, kas neile määratud intressikohustust annaks vaidlustada.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles