Ööbivate turistide arv kasvas aastaga seitse protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti majutusettevõtetes peatus tänavu oktoobris 267 000 sise- ja välisturisti, mida oli seitse protsenti enam kui eelmise aasta samal kuul.

Eelmise aasta oktoobriga võrreldes suurenes majutusettevõtete teenuseid kasutanud turistide arv 16 000 võrra. Välis- ja siseturiste oli vastavalt kuus ja kaheksa protsenti rohkem. Välisturistid moodustasid ligi kaks kolmandikku turistide koguarvust, teatas statistikaamet.

Kokku kasutas 2016. aasta oktoobris majutusettevõtete teenuseid 167 000 välisturisti ehk 9000 turisti enam kui mullu oktoobris. 78 protsenti välisturistidest saabus Euroopa Liidu riikidest. Soomest saabus 50 protsenti, Lätist kaheksa protsenti ja Saksamaalt neli protsenti majutatud välisturistidest. Venemaa turiste oli üheksa protsenti.

Majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest 70 protsenti tuli Eestisse puhkama, 24 protsenti oli tööreisil ning ülejäänutel oli Eesti külastamiseks muu põhjus. Välisturistid eelistasid enim Tallinna, kus ööbis 74 protsenti välisturistidest, Pärnu linna majutusettevõtetes peatus kaheksa protsenti, Tartu linnas viis protsenti ja Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes kolm protsenti turistidest.

Oktoobris peatus majutusettevõtetes 100 000 siseturisti, mis on 7500 turisti enam kui eelmise aasta oktoobris. Puhkusereisil oli 62 protsenti ja tööreisil 27 protsenti siseturistidest. Harju maakonnas peatus 30 protsenti, Pärnu maakonnas 16 protsenti, Tartu maakonnas 12 protsenti ja Ida-Viru maakonnas üheksa protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Oktoobris pakkus külastajatele teenust 983 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba ja 45 000 voodikohta. Täidetud oli 46 protsenti tubadest ja 36 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 35 eurot, mis oli euro võrra odavam kui aasta varem samal ajal. Harju maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 40 eurot, Tartu ja Pärnu maakonnas 31 eurot ja Ida-Viru maakonnas 29 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles