Kas eakamad juhid pidurdavad majandust? (2)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke esinemas.
Erkki Raasuke esinemas. Foto: Jaanus Lensment

Majandusarengu töögruppi vedanud Erkki Raasuke peab üheks arengu seni alahinnatud piduriks Eesti firmade juhtimiskultuuri, mis kipub olema autoritaarne ja pärit nõukogude ajast.

Peagi DNB Nordea Balti haru etteotsa asuva Raasukese sõnul on tegu justkui pehme ja vähetähtsa, kuid tegelikult olulise teemaga, mis takistab majanduse arengut. Juhtimisprobleemid on Raasukese sõnul tingitud ka Eesti ettevõtjate elukaarest, sest suur osa ettevõtetest ehitati üles 1990ndatel inimeste poolt, kes võtsid palju kaasa varasema riigikorra autoritaarsest juhtimisest. «Juht teab vastuseid, alluvad teevad asju, « iseloomustas Raasuke nende juhtide suhtumist.

Ta nentis, et uusi juhte ei tule peale ja vanemate juhtide domineerimine kestab veel mõnda aega. «Nad on teinud ära super töö ehitanud eesti ettevõtluse üles, aga nemad pole need, kes lähevad uusi turge vallutama näiteks Aasiasse, « lausus Raasuke.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles