Vabaerakond tahab valitsuselt Rail Balticuga seotud dokumentide avalikustamist (8)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal. Foto: Rail Balticu Pärnu maakonnaplaneering

Vabaerakond tahab, et valitsus avalikustaks enne Balti riikide kolmepoolse lepingu sõlmimist senised Rail Balticut puudutavad analüüsid ja uuringutulemused.

Vabaerakonna juhatus on seisukohal, et Eestil on vaja moodsat, kiiret ja keskkonnasõbralikku transpordiühendust teiste Balti riikide ja Euroopa südamega. Rail Baltica kiirraudtee projekti edasise arendamisega seoses soovib Vabaerakonna juhatus, et valitsus avalikustaks enne Balti riikidega kolmepoolsete lepingute sõlmimist olemasolevad Rail Balticuga seotud dokumendid, analüüsid, uuringud ja nende lähteülesanded ehk muudaks kogu asjaajamise läbipaistvamaks.

Vabaerakond ootab valitsuselt ka ülevaadet, milline on projekti tasuvus ja ärimudel ning millised on võimalused ebasobivate asjaolude ilmnemisel selle kavandatava projekti muutmiseks.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles