Reitinguagentuur S&P kinnitas Eesti reitingu senisel kõrgel tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agentuuri Standard and Poor's peakorter.
Agentuuri Standard and Poor's peakorter. Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Standard and Poor’s kinnitas Eesti pikaajalise riigireitingu senisel kõrgel tasemel AA- stabiilse väljavaatega. Lühiajaline reiting kinnitati tasemel A-1+.   

S&P reiting AA- on reitinguagentuuride kõrgeim hinnang Eestile. Riigireiting näitab agentuuri hinnangut valitsuse võimele riigi võetud võlakohustusi tulevikus täita.  

Agentuuri hinnangul ei mõjuta valitsusevahetus Eesti peamisi tugevusi, mille hulka kuuluvad riigirahanduse hea olukord ja efektiivne poliitikate kujundamine. S&P hinnangul ei muuda valitsus märkimisväärselt senist eelarvepoliitikat. S&P tõstab oma analüüsis esile valitsuse jätkuvat pühendumist haldusreformi läbiviimisele.

S&P hinnangul kasvab Eesti sisemajanduse koguprodukt sel aastal 1,4 protsenti, see kiireneb järgmisel aastal 2,4 protsendile ning aastatel 2016-2019 keskmiselt 2,3 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles