Eurocare: Carlsbergi ja Olvi ähvardused Eestile on põlastusväärsed

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurocare saatis õllehiidudele avaliku pöördumise.
Eurocare saatis õllehiidudele avaliku pöördumise. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Euroopa alkoholipoliitika allianss Eurocare saatis Eestis tegutsevatele alkoholihiidude Olvi ja Carlsbergi juhtidele avaliku pöördumise, milles kutsuvad üles austama Eesti otsuseid korraldada kohalikku alkoholipoliitikat.

Pöördumises heidetakse Carlsbergile ette, et praegused signaalid, mis ähvardavad tootmise Eestist ära kolida, on tugevasti vastuolus senise aastatepikkuse kuvandiga, mida firma on Euroopa alkoholi- ja tervisefoorumis esindanud.

Eurocare palub Olvil ning Carlsbergil praegune poliitika ümber kujundada ning selle asemel Eesti valitsust tunnustada kodanike tervise edendamise eest.

Allianss avaldab lootust, et vastutustundlike ettevõtetena toetatakse kohalike riikide alkoholipoliitikat ning austatakse suveräänsust kaitsta oma elanike tervist. Liit leiab, et ähvardamine investeeringute külmutamisega, kui tervisepoliitika ei lähe kokku firma eesmärkidega, on põlastusväärne.

Pöördumisele on alla kirjutanud Eurocare’i president Tiziana Codenotti ning peasekretär Mariann Skar.

Eurocare’i kuuluvad 60 valitsusvälist terviseorganisatsiooni 25-st Euroopa riigist, mille eesmärgiks on alkoholist tingitud kahju ennetamine ning selle vähendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles