Euroopa Liidu uurimise alla sattunud McDonald´s kolib maksuparadiisist ära

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si kananagitsad.
McDonald'si kananagitsad. Foto: Mark Duncan / AP

Kiirtoidurestoranide kett McDonald´s teatas, et viib oma USA-väliste äride haldusettevõtte Luksemburgist Suurbritanniasse, kirjutab BBC.

USA suurettevõte võttis selle sammu ette ajal, mil ollakse Luksemburgi valitsusega väidetavalt sõlmitud maksukokkulepete tõttu Euroopa Komisjoni uurimise all.

Komisjoni eelhinnangu järgi on ettevõte saanud keelatud riigiabi, kuna ei ole viimastel aastatel pidanud Luksemburgis ettevõtte tulumaksu maksma, teenides samal ajal sadu miljoneid dollareid kasumit. Brüssel võib sundida suurettevõtet tagasiulatuvalt välja käima kuni 1,5 miljardit euro ulatuses Luksemburgile tasumata makse.

McDonald´si teatel kolitakse Suurbritanniasse, kuna seal on ettevõttel juba olemas toimiv struktuur ning suur töötajaskond. Suurbritannias on ettevõtetele kehtestatud 20 protsendi suurune tulumaksumäär, mis praeguse valitsuse plaanide järgi langetatakse 2020. aastaks 17 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles