Abikaasade ühise tuludeklaratsiooni esitamise võimalus jääb alles

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus loobus ideest kaotada ära võimalus esitada ühiselt tuludeklaratsioone.
Valitsus loobus ideest kaotada ära võimalus esitada ühiselt tuludeklaratsioone. Foto: Sander Ilvest

Valitsus otsustas jätta alles ühiste tuludeklaratsioonide esitamise võimaluse ja võimaldada abikaasadel teatud tulumaksusoodustusi ka edaspidi ühiselt deklareerida.

Seoses otsusega säilitada ühisdeklaratsioonide esitamise võimalus, muutuvad selle esitamise tingimused. Ühine mahaarvamise õigus säilib eluasemelaenu intressidele, koolituskuludele ja täiendavale maksuvabale tulule laste eest.

Riigipoolse maksutagastuse, sealhulgas abikaasa kulude eest, saavad need inimesed, kes on teeninud aasta jooksul tulu, millest saab mahaarvamisi teha. Kui inimene ise ei ole aasta jooksul tulu teeninud, siis 500-eurost maksuvaba tulu ta oma abikaasale üle anda ei saa.

Lisaks tehti täiendav otsus seoses maagaasi aktsiisi tõusuga – kuna suure lisandväärtusega tööstusharud on valitsuse jaoks prioriteetsed, otsitakse võimalusi tööstuse konkurentsvõime säilitamiseks kevadel, kui algab riigi eelarvestrateegia koostamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles