Põhjamaade juhtiv IT-ettevõte müüb palgasurve tõttu tütarettevõtte eestlastele (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Põhjamaade üks juhtivaid IT-süsteemide ettevõtteid Affecto Plc müüb Eesti majanduskeskkonna olukorrale viidates Eestis tegutseva tütarettevõtte siinsetele töötajatele.

Affecto teatel on müügiotsuse taga praegune makroökonoomiline olukord Eesti turul, kus on toimunud hinnatõus, palgasurve ja kohalike klientide nõudluse kasv. Affecto Estonia OÜ jääb täiesti siinsel turul enda strateegilistes valdkondades tegutsema.

Müügihinnaks on ligikaudu 1,8 miljonit eurot ning tehingu eeldatav üldine mõju Affecto Grupi 2016. aasta ärikasumile on 1,1 miljonit eurot. Affecto 2016. aasta prognoos ei muutu. Ettevõte kavatseb tehingu sõlmida käesoleva aasta detsembris.

Affecto Grupi esindused asuvad Põhjamaades ning Balti riikides ja Poolas. Eestis tegutseb  Affecto Estonia OÜ alates 2006. aastast ja pakub peamiselt analüütiliste andmehoidlate ja operatiivsüsteemide, sh geoinfosüsteemide lahendusi ja konsultatsioone.

Affecto Estonia OÜ juhataja Andrus Altrov ütles BNS-ile, et tarkvaraarendus tellimustööna on aina kasvav, kuid täna piirab seda kvalifitseeritud tööjõu puudus. «See on Eestis probleemiks. Tööjõuprobleemi lahendamiseks vaatab Affecto Estonia mitmesse suunda. On päris palju räägitud tarkvara robotitest, kus osa tarkvara kirjutab juba tarkvara ise,» rääkis ta.

Teine suund, mida paljud Eesti fimrad täna juba kasutavad, on Altrovi sõnul koostöö Valgevene ja Ukraina arendajatega

Affectol on käsil kõikide oma võrgustiku kontorite vahelise sünergia tugevdamine. Pärast tehingu sõlmimist keskendub Eesti ettevõte täielikult juba olemasolevale piirkondlikule äritegevusele, mis on Affecto asejuhataja Iikka Lindroosi sõnul kõige kasulikum kohalikele klientidele ja töötajatele.

Ühtlasi on müügitehing tema sõnul optimaalseks lahenduseks ettevõtte aktsionäride jaoks.

Affecto ja Eesti üksus jätkavad koostööd partneritena. Affecto Plc. on registreeritud Helsingi börsil, Helsingis asub ka ettevõtte peakontor.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles