Valitsus tahab laevaregistri e-residentsusega siduda (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-residendi kaart.
E-residendi kaart. Foto: kaader Reporter.ee videost

Koalitsioonilepingu kohaselt tahab riik tuua rohkem kaubalaevu Eesti lipu alla ning veeteede ameti kinnitusel kavatsetakse liita laevaregistrite arendus e-residentsuse projektiga, et e-residendid saaksid registrit igalt poolt maailmas kasutada, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Veeteede ameti kommunikatsioonijuht Priit Põiklik rääkis ERRile, et tänavu juunis alustas koos käimist töögrupp, kes analüüsib Eesti laevanduse olukorda ja pakub lahendusi, kuidas Eesti laevandusregistrisse kaubalaevu tuua.

«Esialgsed analüüsid on näidanud, et meil Eestis on olemas kõik eeldused olla palju suurem laevade lipuriik ja omada ka palju suuremat laevanduse kaldasektorit kui täna,» sõnas ta.

E-residentsuse projekt plaanitakse liita laevaregistrite arendusega, mis tähendaks, et e-resident saab distantsilt lisaks muudele Eesti digitaalsetele teenustele ligi ka laevaregistri teenustele.

«Tuleviku laevaregister peaks olema digitaalne, st laevade andmestik pilvepõhiselt kättesaadav, taotluste esitamine ja taotluste menetlemine toimub digitaalselt nii Eesti kui ka välismaise kliendi jaoks,» kirjeldas Põiklik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles