Võlgnik üritab kaaperdada iseenda pankrotimenetlust

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Skandaalse seltskonna kiirlaenuäri MiniCrediti pankrotimenetluses üritavad kontrolli haarata võlgnikuga seotud isikud, kes pressivad end vägisi võlausaldajate sekka, et haarata häälteenamus ja sõltumatule menetlusele ning tegelikele võlausaldajatele vesi peale tõmmata, kirjutab Äripäev.

MiniCrediti ümber on tiirelnud tegelased allilmaga seostatud ärihaidest kuni vandeadvokaadi ja tuntud ettevõtjateni välja: Kristian Kesner, Hubert Hirv, Pavel Gammer, Viktor Särgava jpt. Aastaid edukalt tegutsenud ja mitmesse riiki laienenud kiirlaenuäri on nüüd täitmata kohustuste tõttu paisatud pankrotimenetlusse ning ettevõtte pangakontodelt on ilmnenud miljonite eurode ulatuses sularaha väljavõtmisi ning ülekannetega raha väljaviimist seotud isikutele.

Nüüdseks on selgunud asja järjekordne halvasti lõhnav tahk: arvatavasti Kesneri taktikepi all on võetud nõuks pankrotimenetluses võlausaldajate üle kontroll saavutada. Selleks on pankrotipessa esitatud kaks kokku ligi kahe miljoni euroni ulatuvat nõuet, mille tekkelugu on kummaline ja mis pole seetõttu eluliselt usutavad.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles