Jüri Mõis: vahet pole, kas altkäemaks tuleb Ühtselt Venemaalt või Eesti ettevõtjalt (6)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mõis
Jüri Mõis Foto: Erik Prozes

Ettevõtja Jüri Mõis nentis Edgar Savisaare kriminaalasja kommenteerides, et Tallinnaga asju ajades on võimalik ka ilma altkäemaksuta hakkama saada, kui rääkida õigete inimestega.

«Viimasel ajal ma ei puutu sellises kastmes kokku, ma saan aru, keda vältida tuleb,» kirjeldas Mõis oma kokkupuuteid korruptsiooniga Tallinnas. Tema sõnul on viimane aeg, et asjaajamine muutuks ka avalikus sektoris läbipaistvamaks. «Erasektoris toimus see tükk maad varem.»

Mõis oli kindel,  et eeldused selleks on Tallinnas igati olemas. «Üldiselt enam avalikus sektoris sellist juhtimisalast käekirja ei harrastata. Oleks patt öelda, et see on Keskerakonna käekiri. Jüri Ratas on uue aja inimene, Taavi Aas samuti. Mõne kohta ei oska ma öelda,» rääkis Mõis ja lisas, et Kalev Kallo ja Arvo Sarapuu on kindlasti «vanakooli mehed.»

«Ma saan aru, et Savisaare käekiri on selline, et ta põhimõtteliselt võtab linnale ülesandeid, mis ei peaks olema linna omad.  Mina olen kogu aeg küsinud, miks Tallinn võtab ülesandeid, mida ta ei peaks tegema. Miks nad lähevad oma mängualalt välja ,» päris Mõis ning lisas, et nii jõutaksegi oma tegevusega määramatusse. 

Kõik see võtab aga raha, mida uurimismaterjalide kohaselt küsitakse väga erinevatest allikatest. Mõisa  hinnangul ei ole aga vahet, kas altkäemaks tuleb Eesti ettevõtjalt või Ühtselt Venemaalt. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles