«Kliendid, kuramus, takistavad, ei taha rohkem raha maksta»

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem kui 20-aastane visa töö tõi AS-ile Hekotek aasta ettevõtja tiitli, mille võttis vastu masinaehitusfirma omanik Heiki Einpaul.
Rohkem kui 20-aastane visa töö tõi AS-ile Hekotek aasta ettevõtja tiitli, mille võttis vastu masinaehitusfirma omanik Heiki Einpaul. Foto: Eero Vabamägi

Äripäeva värske TOP 100 andmeil ei suutnud enam kui pooled 500 Eesti suuremast ettevõttest möödunud aastal kasumit kasvatada ja 259 firma ärikasum kahanes.

Ometi leidus TOP100 edetabelis rida ettevõtteid, mis suutsid miljoneid eurosid kasumile lisaks teenida ning edestada mitmekordselt ka sektori keskmist. Üks sellistest on TOP100 koondarvestus teiseks ning kasumi kasvu järgi reastades 19. kohale tõusnud masinatööstus Hekotek, mis kasvatas mullu ärikasumit 3,1 miljoni võrra ning teenis 63 protsenti enam müügitulu – näitajad vastavalt 50,1 ja 8 miljoni eurot.

Einpauli sõnul on nende peamine takistus hindu madalal hoidev tihe konkurents.

«Kliendid, kuramus, takistavad, ei taha rohkem raha maksta,» teatas Einpaul.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles