Carlsberg ja Olvi üritavad Ratast pidurdada (5)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Le Coqi juhi Tarmo Noopi sõnul kaalutakse esmalt võimalust vaidlustada maksumuudatused kohtus ja õiguskantsleri juures.
A. Le Coqi juhi Tarmo Noopi sõnul kaalutakse esmalt võimalust vaidlustada maksumuudatused kohtus ja õiguskantsleri juures. Foto: Sille Annuk / Postimees

Keskerakondlasest peaministril Jüri Ratasel jäi riigikantseleid tabanud hullumeelse tempo tõttu eile tutvumata juhtivate õllekontsernide Carlsbergi ja Olvi presidentide hoiatusega, et firmad peatavad ootamatu maksutõusu tõttu investeeringud Eestisse.

Maailma viie suurima õlletootja hulka kuuluv Carlsberg astus eile täiesti enneolematu sammu, kui firma president Cees 't Hart saatis koos oma vihase konkurendi, Olvi juhatuse esimehe Lasse Ahoga ühiskirja Eesti peaministrile.

Saku Õlletehase omaniku Carlsbergi ja A. Le Coqi emafirma Olvi häirekellad hakkasid helisema, kui valitsus otsustas avalikkuse ja ettevõtjatega arutelusid pidamata pöörata senise maksusüsteemi pea peale.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles