Carlsberg ja Olvi ähvardavad Eestist ära kolida (8)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuromanikud ähvardavad Eestist lahkuda.
Suuromanikud ähvardavad Eestist lahkuda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saku õlletehase omanikfirma Carlsberg Grupi president Cees’t Haart ning A. Le Coqi emafirma Olvi juhatuse esimees Lasse Ahola saatsid peaminister Ratasele ühipöördumise seoses radikaalsete aktsiisipoliitika muudatustega.

Pöördumises juhivad Carlsberg ja Olvi tähelepanu lahja alkoholi aktsiisimäärade võimalikele mõjudele Eestisse tehtud investeeringutele, kohalike ettevõtete majandustegevusele ning tööhõivele.

Firmajuhid selgitavad, et kavandatavad aktsiisitõusud seavad väga tugeva kahtluse alla juba tehtud ning tulevikus tehtavad investeeringud Eestisse.

Nende sõnul kerkib seaduses kuni 2020. aastani sätestatud aktsiisimäärade järsu tõusu valguses küsimus ka Eesti ettevõtluskeskkonna investorisõbralikkusest, selle vastavusest rahvusvahelistele headele tavadele ning välisinvestorite õiguspärasele ootusele.

Juhid kutsusid peaministrit endaga personaalselt kohtuma, et asjade tõsidust isiklikult selgitada ning olukorda arutada. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles