Elektriauto registreerimise eest tuleb tulevikus tasuda 130 eurot (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto.
Elektriauto. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Uue valitsuse kehtestatav süsinikdioksiidi heitmete või mootori võimsuse põhine muutuv sõidukite registreerimistasu ei puuduta elektriautosid, mille registreerimise eest tuleb tasuda vaid baasmäär 130 eurot.

«Elektriautode süsihappegaasi heited on null, seega tuleb tasuks baasmäär,» rääkis rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov BNS-ile. See tähendab, et säärase sõiduki eest tuleb riigilõivu tasuda 130 eurot.

Uus võimuliit kehtestab diferentseeritud mootorsõidukite registreerimise tasu kõikidele sõidukitele, välja arvatud enam kui 3500 kilogrammise massiga veokid, bussid ja traktorid. Seda hakkab riik arvestama riigilõivu diferentseerides ning see puudutab kõiki registreerimisi ja ka omanikuvahetusi.

Kui sõiduki dokumentides süsinikdioksiidi näitajat ei ole, arvutab riik tasumäära mootori võimsuse baasilt, niimoodi et asendusnäitaja on võimsus kilovattides, mis korrutatakse koefitsiendiga 1,2.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles