Galerii: tõusnud kütusehinnad 5. detsembril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval kerkisid kütuste hinnad maailmaturul ning see on kergitanud kütustehindu ka Eestis. 

Pärast pikka aega kestnud läbirääkimisi jõudis Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) kolmapäeval kokkuleppele toodangu kärpimises 1,2 miljoni barreli võrra ööpäevas.

Olerex tõstis hindu hommikul, Statoil ei kavatse hinnatõusuga kaasa minna.

Statoil Eesti tegevjuhi Kai Realo sõnul pole praegusel hetkel sellises mahus tõusuks nagu Olerexil, nende arvutuste kohaselt mingit põhjust.  «Loomulikult on hetkel hinnad kerges tõusus tänu OPEC’i otsusele, aga praegusel hetkel niipalju, kui meie infot saame, siis on veel kerge ebakindlus selles, kummale poole see hind selle suuna võtab. Ennatlikult me selliseid suuri hüppeid ei tee ning lähtume konkreetselt sellest, et mis hinnaga me kütust sisse ostame ja nii ka seda hinnastame,» kommenteeris Realo.

Realo hinnangul on meedias hinnatõusuga hirmutamine jaemüüja poolt pigem taktikaline müügitõusu tõstmise plaan. «Umbes nii nagu supermarketitele aegajalt ette heidetakse, et allahindluse paremaks näitamiseks on hindu vahepeal kunstlikult tõstetud,» rääkis ta.

Realo sõnul oli nii suur hüpe tingitud osalt sellest, et Olerexil oli soov panna nädalavehtusel kütust ette varuma. Teisest küljest on Statoili juhi sõnul turul väga tugev konkurentsivõitlus. «Meil ei õnnestu iga päev kütust müüa sellise hinnaga nagu me tahaksime. Klient saab selle tihti ilma igasuguse meiepoolse marginaalita ehk kui ka hinda kõvasti alla suruda, siis see hüpe normaalsele tasemele ongi väga suur,» ütles Realo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles