Hansabuss omandas enamusosaluse Eesti bussiettevõttes Samat

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansabussi tunnuslause.
Hansabussi tunnuslause. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

AS Hansabuss omandas 74-protsendilise enamusosaluse Eesti bussitranspordiettevõttes Samat AS, mis pakub reisijateveo teenuseid siseriiklikel avalikel ja kommertsliinidel ning tellimusreisidena.

Hansa Grupi juhatuse liikme Neeme Tammise sõnul tugevdab ettevõte ostutehinguga oma positsiooni Eesti bussitranspordi turul.

Samati senine suuromanik ja juhatuse liige Mart Prikk jätkab Samati nõukogus ja jääb ettevõttega aktiivselt seotuks.

Samati uuteks juhatuse liikmeteks saavad seni ettevõtte igapäevase juhtimise juures tegev olnud Karel Prikk ning Hansabussi Eesti transpordi- ja logistikaosakonna juhataja Kalmar Meidla.

Samat AS teenindab peamiselt Harjumaal erinevaid kommerts-, maakonna- ja valla siseliine, samuti pakub tellimusveo teenust. Samati käibeprognoos 2016. aastaks on ligikaudu 3 miljonit eurot. Ettevõttes töötab üle 80 inimese. Samati bussiparki kuulub kokku 51 bussi, millest 35 on suured ja 16 väikebussid. Tehingu tulemusena suureneb Hansabussi kontserni aastakäive üle 20 miljoni euroni, töötajate arv üle 500 inimese ning masinapark üle 320 sõiduki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles