Olerex: uus nädal toob tanklatesse kütusehinna viimase paari aasta rekordi (6)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla kütustepüstolid.
Tankla kütustepüstolid. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Olerexi kütuste sisseostujuht Alan Vaht ütles OPECi uudisest kuuldes Äripäevale, et järgmisel nädalal on tanklates viimase kahe aasta kõrgeimad hinnad.

«Tanklakettidel on ainsad varud tanklas,» kinnitas Vaht. Kütusemüüjate turg töötab kolme päeva keskmise sisseostuhinna baasil – tänane sisseost sisaldab kolme eelmise päeva maailmaturu hinda.

Alexela Groupi juhatuse liige Marti Hääl andis mõista, et hinnatõus ei tohiks kellelegi uudis olla.

«Viimased aastad peaksid olema kõigile õpetanud, et nafta maailmaturu hinna prognoose ei saa liiga tõsiselt võtta.»

Loe pikemalt intervjuusid kütuseärimeestega Äripäevast.

Uudistesaatele «Aktuaalne kaamera» ütles Vaht, et kui tavaliselt tõuseb esmaspäeviti kütuse hind pühapäevase madalama hinnaga võrreldes kümme senti, siis tuleval esmaspäeval võib sellele lisanduda veel kolm senti.

Naftakartell OPEC jõudis üleeile esimest korda viimase kaheksa aasta jooksul kokkuleppele naftatootmise vähendamises. OPEC vähendab naftatootmist 1,2 miljoni naftabarreli võrra päevas, mis langetab tootmislae 32,5 miljonile barrelile päevas.

Kuna jaanuari algusest tehtav kärbe oli suurem, kui esialgu oodati, ning peale selle on naftakartellivälised riigid eesotsas Venemaaga lubanud toodangut vähendada kokku 600 000 barreli võrra, reageeris nafta hind kolmapäeva õhtul 10-protsendilise tõusuga.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles