Nafta hinnaralli võib jääda lühiajaliseks (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OPECi president Mohammed Saleh Al Sada ja peasekretär Mohammed Barkindo kolmapäeval Viinis pärast kartelli koosolekut peetud pressikonverentsil.
OPECi president Mohammed Saleh Al Sada ja peasekretär Mohammed Barkindo kolmapäeval Viinis pärast kartelli koosolekut peetud pressikonverentsil. Foto: Heinz-Peter Bader/Reuters/Scanpix

Pärast pikka aega kestnud läbirääkimisi jõudis Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) kolmapäeval kokkuleppele toodangu kärpimises 1,2 miljoni barreli võrra ööpäevas.

Kuna jaanuari algusest tehtav kärbe oli suurem, kui esialgu oodati, ning peale selle on naftakartellivälised riigid eesotsas Venemaaga lubanud toodangut vähendada kokku 600 000 barreli võrra, reageeris nafta hind kolmapäeva õhtul 10-protsendilise tõusuga.

Samas hoiatavad analüütikud, et hinnatõus võib jääda lühiajaliseks. Venemaa on lubanud kartelliväliste riikide kärpest anda poole, aga spetsialistid kahtlevad, kas see ikka nii kindel on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles