Keskerakonna kontor on väärt miljoneid eurosid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kontor Toom-Rüütli tänaval.
Keskerakonna kontor Toom-Rüütli tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Postimees lasi septembris ekspertidel hinnata, milline võiks olla vanalinna kontori hind. Selgus, et Keskerakonna kinnistu magusas piirkonnas Toompeal on väärt miljoneid eurosid.

Selleks, et selgitada välja, kui palju võiks Keskerakonnale kuuluv kinnistu väärt olla, kasutas Postimeest konsulteerinud LVM Kinnisvara nn võrdlusmeetodit. See tähendab, et registrist võeti välja erakonnale kuuluva kinnistu andmed ning võrreldi neid samal perioodil samas piirkonnas võõrandatud kinnistutega.

Ligi tuhande ruutmeetri suurusel kinnistul asub erakonna peakontor, mille mitmel korrusel on pinda kokku 1481 ruutmeetri eest. Päris sama suurt ja samas seisukorras kinnistut pole sealkandis küll sel aastal võõrandatud, kuid võrrelda on neid siiski võimalik.

LVM Kinnisvara juhatuse liige ja enam kui 20 aastat sel alal tegutsenud Ingmar Saksing tõi toona välja, et käesoleval aastal on Toompeal sarnaseid hoonestatud kinnistuid võõrandatud alates 2000 eurot ruutmeetri kohta. Kuid on ka hooneid, mille ruutmeetri eest on makstud üle 7000 euro. Sellest vahemikust lähtudes pakkus ta, et kinnistu hind küündib miljonitesse eurodesse.

«Tuginedes välisele ülevaatusele on kinnistu väärt mitte vähem kui 3 000 000 eurot,»  arvas Saksing. Turuväärtuse määramiseks oleks juba vajalik ka kohapealne ülevaatus.

Foto: Kuvatõmmis

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles täna valitsuse istungi järel ajakirjanike küsimustele vastates, et erakonna võimalikest rahalistest kohustustest on meedias juttu olnud ning neist suurim on Midfieldile antud garantiikirjade kaasus, mida praegu arutab arbitraažikohus. Ta avaldas lootust, et vaidluse käigus saab kiiresti selgeks, mida erakond tegema peab.

Postimees kirjutas täna, et erakonna juhatus hakkab tuleval nädalal suure tõenäosusega arutama loobumist väärtuslikest kinnistutest Toompeal, kus praegu paikneb erakonna peakontor.

«Sellest rahalisest seisust väljatulek on meile jõukohane, aga sellel on oma hind. Väga lühidalt öeldes, see hind on suure tõenäosusega see, et tuleb oma kinnistud realiseerida, et saada minna edasi mõistlikult ja mitte igal neljapäeval siin vastata nendele õigustatud küsimustele, kui suur on võlg,» nentis Ratas pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles