Värvika seltskonna kiirlaenuäris pööritati miljoneid sularaha

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirlaen.
Kiirlaen. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mõne aasta eest Eesti suuremate kiirlaenuandjate hulka kuulunud MiniCrediti pankrotimenetlus on toonud välja miljonite eurode eest sularaha väljavõtmisi, segased tehingud seotud osapooltega ja firma pangakaardiga ööklubides tuuritamised, kirjutab Äripäev.

Kiirlaenuäri MiniCredit ümber on tiirelnud kirju seltskond alates skandaalsetest ärimeestest Kristian Kesnerist, Hubert Hirvest ja Pavel Gammerist kuni vandeadvokaat Viktor Särgava, kinnisvaraärimees Ardi Roosimaa ja kunagise Läti esirikka, tuntud ekspankuri pojani. Laenuäris on põimunud üllatavate tegelaste huvid ning iseloomulik on segane omanikering.

MiniCredit sai sisuliselt reguleerimata kiirlaenuäris tegutseda aastaid, kuni tänavu reeglid karmistusid. Nimelt hakkasid märtsis kehtima uued nõuded kõigile tarbimislaenude andjaile ja tegutsema said jääda vaid need, kellele finantsinspektsioon selleks loa väljastas.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles