Tasuta bussisõidu ootel: maakonnaliine korraldab Keskerakonnaga seotud ettevõte (3)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atko.
Atko. Foto: SCANPIX

Uus valitsus käis teisipäeval välja idee, et sarnaselt Tallinnale võiks ühistransport olla tasuta kõigil maakonnaliinidel, millele riik juba praegu rohkelt dotatsiooni maksab, valitsuse juhterakonnal Keskerakonnal tõusetub sellega aga võimalik huvide konflikt, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Üks riigilt dotatsiooni saavatest ettevõtetest on üheksas maakonnas liine teenindav bussifirma Atko, mis kuulub Keskerakonna juhatuse liikme ja volikogu esimehe Kersti Sarapuu abikaasale, samasse erakonda kuuluvale Arvo Sarapuule; samuti kuulub ettevõtte omanikeringi selle tegevjuht, Sarapuude väimees Margo Tomingas, kes on avaldanud toetust plaanile maakondlikud liinid tasuta kättesaadavaks teha.

Majandusminister Kadri Simson olukorras huvide konflikti ei näe.

«Maakonnaliinide bussiteenust osutavad ettevõtted valitakse avalike hangete tulemusena, siinkohal ei mängi rolli parteiline kuuluvus ei vedajate ega ministeeriumit juhtiva ministri puhul,» sõnas Simson ERRile. «Kui Atko võitis hankeid varasemalt, siis on neil kindlasti võimalus seda teha ka tulevikus ning jätkata ka teenuse osutamist.»

«Siinkohal tuleb ka mõista, et bussiliinide täisdotatsiooni korral saab kasu reisija, mitte niivõrd bussifirma, juba täna doteerib riik kahte kolmandikku bussiveole kuluvast summast, nüüd soovib riik kinni maksta ka viimase osa – senise piletitulu osa – ning lisaks leida ka vahendeid liinide parendamiseks, sest tasuta liinid võivad kaasa tuua ka suuremad mahud,» selgitas minister.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles