Pilveteenused andsid Microsoftile uue hingamise

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satya Nadella
Satya Nadella Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Pärast seda kui Satya Nadella sai kolm aastat tagasi Microsofti tegevjuhiks, on Microsofti aktsia hind kerkinud kaks kolmandikku ning ületas oktoobris sajandivahetuse ajal püstitatud rekordilise 58,70 dollari taseme. Tol ajal sai tarkvaragigandist suurima turuväärtusega ettevõte maailmas.

Kui Nadella asus 2014. aastal Steve Ballmeri asemel Microsofti etteotsa, päris ta sisuliselt kasvu-, et mitte öelda keskeakriisis ettevõtte. Aktsia hind ei tõusnud ega ka langenud oluliselt, mistõttu investorid kutsusid seda surnud väärtpaberiks.

«Microsoft ei suuda uue põlvkonna kasutajatega kontakti saada,» kirjutas investeerimisfirma Global Equities analüütik Trip Chowdhry oma klientidele 2010. aastal. Kui Ballmer Microsofti juhtimise selle asutajalt Bill Gatesilt sajandivahetusel üle võttis, oli tarkvaragigant edukaim arvutitarkvaraga tegelev ettevõte, keda maailm näinud oli. Selle turuväärtus oli toona üle 600 miljardi dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles