Läti peaminister: Rail Baltic tugevdab baltimaalaste positsiooni Euroopas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti peaministri Māris Kučinskise sõnul tugevdab Rail Balticu raudtee baltimaalaste positsiooni Euroopa kodanikena ning lihtsustab edaspidist Balti integratsiooni Euroopa logistikasüsteemis.

Peaminister ütles, et riikide majanduskasv ei ole võimalik ilma raudteeta, mis ühendab inimesi, linnu ja riike. Seetõttu on Kučinskis tänulik Balti riikide elanikele ja kõigile Rail Balticuga seotud inimestele, kes suhtuvad projekti positiivselt ning mõistavad selle olulisust majandusele.

Peaministri sõnul ootab ees mitmeid takistusi, kuid veel enam võimalusi. «See projekt aitab Euroopa Liidu kaasrahastuse abil tõsta Balti riikide SKP-d, vähendada töötust, edendada kodanike liikuvust, lihtsustada eksporti Euroopasse ning tugevdada geopoliitilist stabiilsust. On oluline, et Balti riigid ei kordaks minevikus tehtud vigu kui lahkarvamused takistasid projektiga edasiminekut. Rail Balticust peab saama Balti riikide ühtsuse sümbol,» ütles Kučinskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles