Selveri juht: nii mõnigi jaekett hakkab lähiaastatel kauplusi sulgema

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Selver ise veel ühegi kaupluse sulgemist ei plaani, usub jaeketi juht, et nii mõnigi toidukett peab seda lähiaastatel tegema hakkama.
Kuigi Selver ise veel ühegi kaupluse sulgemist ei plaani, usub jaeketi juht, et nii mõnigi toidukett peab seda lähiaastatel tegema hakkama. Foto: Mihkel Maripuu

Olukorras, kus Eestis on täna 15 jaeketti, mida opereerib kümme erinevat ettevõtet, on Selveri juhi Kristi Lombi sõnul jäänud jaekettidel vähe võimalusi, et millegi originaalsega välja tulla. Muutuvate oludega hakkama saamine nõuab jaekettidelt lähiaastatel lõivu nii mõnegi kaupluse sulgemise näol.

«Eestis toidukaubanduse turg on väga pingeline, valdkonnas lood väga roosilised ei ole,» rääkis täna Selver AS tegevjuht Kristi Lomp Ülemiste Citys toimunud pressikonverentsil, kus pandi nurgakivi ärilinnaku esimesele toidupoele, mida järgmise aasta keskpaigast hakkab just Selver opereerima.

Kui mõni aasta tagasi peeti kaupluste sulgemist nõrkuse või allaandmise tunnuseks, ütleb Lomp, et täna on sellest saanud pigem paratamatus või isegi nõuab seda kohanemine muutuvate oludega kohanemine. «Tegelikult nii käesolevad aastad kui järgmised aastad tõotavad tuua uudiseid kaupluste sulgemisest,» märkis Selveri juht.

Kuigi ta kinnitas, et Selver pigem laiendab, avades uusi kauplusi, ütles Lomp, et vajaduse korral julgevad nad ka kauplusi sulgema hakata. «Põhjus on selline, et kauplus, mis on avatud kümme kuni 15 - meie puhul isegi 20 aastat tagasi - ei pruugi täna enam olla sellises asukohas, mis on klientidele huvitav,» selgitas Lomp. 

Ta ütles, et jõudsalt on arenenud uued elamurajoonid ning kaubandus liigub ka inimeste töökohtadele lähemale, mistõttu tuleb ka kaupluste rendilepingutesse väga konservatiivselt suhtuda ning pikalt tulevikku ette näha. «Isegi, kui me käisime esimest korda seda objekti vaatamas, ei osanud me arvata, et siia võiks tulla toidupood,» märkis Lomp Ülemiste City ärilinnakusse loodava kaupluse kohta.

Küll aga tõdes Selveri juht, et neilgi on lõpp lähedal, kuna huvitavaid asukohti on vähe ning kaubanduse ruutmeetreid on Eestis tänaseks juba liiga palju. «Supp on läinud üsna lahjaks,» märkis Lomp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles