Rootsi Swedbank tuleb ka Balti börside liikmeks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs.
Tallinna börs. Foto: Tairo Lutter

Nasdaq (NDAQ) teatab, et Swedbank AB (Rootsi) saab 1. detsembril 2016 Nasdaq Balti börside liikmeks. 

Swedbank AB liikmelisus Balti börsidel hakkab kehtima tehingute tegemiseks reguleeritud aktsiaturul ja First North turgudel kaubeldavate väärtpaberitega, teatas Tallinna börs.

«Meil on rõõm tervitada Swedbank Rootsit Nasdaq Balti börside liikmeks saamise puhul. Usun, et Swedbanki otsus mõjub hästi Balti turu üldisele arengule, sest laieneb Swedbanki klientide investeerimisvõimaluste ring ja Balti börsiettevõtted saavad Põhjamaades rohkem tähelepanu,» ütles Nasdaq Balti börsiteenuste juht Daiga Auziņa-Melalksne.

Swedbank AS (Eesti), Swedbank AS (Läti) ja Swedbank AB (Leedu) on Balti börside liikmed juba praegu, seega saab Rootsi üksusest neljas Swedbank grupi pank, kel on liikmelisus Balti börsidel. Kokku on Balti börsidel pärast Swedbank Rootsi lisandumist 26 liiget.

Swedbank on 19. sajandi alguses asutatud Rootsi pank, millel on kokku 7,2 miljonit era- ja 600 000 äriklienti. Swedbank on juhtiv pank nii Eestis, Lätis kui Leedus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles