35,4 miljonit eurot eurotoetusi suunatakse Eesti asemel ELi aeglasemalt arenevatesse piirkondadesse (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Komisjon otsustas pärast käesoleva eelarveperioodi vaheülevaatust, et Eestile eraldatud toetuste mahtu vähendatakse 35,4 miljoni võrra, sest Eesti majandus on edenenud oodatust paremini ning seda vajavad aeglasemalt arenenud piirkonnad enam, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kogu Euroopa Liidu 2014–2020 perioodi reguleerivas EL-i määruses on sätestatud, et komisjon vaatab käesoleval aastal üle liikmesriikide sisemajanduse koguprodukti (SKP), rahvamajanduse kogutoodangu (RKT) ja tööhõive näitajate 2012. aasta prognoosid ja reaalsed tasemed aastatel 2012–2014.

Kui liikmesriigil on nende näitajate arvestuses paremini läinud, siis vähendatakse tema struktuurivahendite (Euroopa Sotsiaalfondi, Euroopa Regionaalarengu Fondi ja Ühtekuuluvusfondi) kogumahtu. Just nii juhtus ka Eestiga, kelle toetuste mahtu perioodiks 2014-2020 otsustati vähendada 35,4 miljoni võrra.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles