EMT ja Ühisteenused võitsid Tallinna parkimislepingu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pargi ja reisi» parkla Pirital
«Pargi ja reisi» parkla Pirital Foto: Stanislav Moshkov/Autoleht

Tallinna transpordiamet sõlmis konsortsiumiga AS EMT ja ASiga Ühisteenused lepingu Tallinna tasulise parkimise operaatorteenuse osutamiseks perioodiks 1. märts 2011 kuni 28. veebruar 2014.

Konsortsium garanteeris tegelikust laekumisest sõltumata minimaalset tulu linnale 9 000 000 eurot. Teenustasu soovisid ühispakkujad saada 25 protsenti. Viivistasudelt ja elanikekaartidelt ühispakkujad tasu ei saa.

Tallinna transpordiamet korraldatud rahvusvahelise riigihanke hankedokumendid võtsid Tallinna transpordiametist välja kokku seitse juriidilist isikut: AS EMT, Citypark Eesti OÜ, Hansab AS, Securitas Eesti AS, Now Innovations OÜ, OÜ Europark ja AS Ühisteenused.

Kuna taotluste esitamise tähtajaks ei esitatud ühtegi pakkumist, korraldati väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetlus.

Väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse korral esitab hankija hankedokumendid ühele või mitmele huvitatud isikule, kelle majanduslik ja finantsseisund ning tehniline ja kutsealane pädevus on eeldatavalt piisavad hankelepingu nõuetekohaseks täitmiseks.

Transpordiameti järelepärimisele taotluste mitteesitamise kohta, tõid hankedokumendid välja võtnud firmad põhjusteks enda puudulikku tehnilist ja kutsealast pädevust, vajaliku finants- ja majandusliku ja samuti peeti ka hankedokumentides nõutud parkimistulu garantiid 10 500 000 eurot liiga suureks äririskiks.

Tallinna transpordiamet kontrollis kõikide huvitatud juuriidiliste isikute majanduslikku- ja finantsseisu ning tehnilist ja kutsealast pädevust olemasolevate ja äriregistri andmete põhjal ning selgus, et teenuse täitmiseks on vajalik majanduslik- ja finantsseis ning tehniline ja kutsealane pädevus ASil EMT, OÜ-l Europark Estonia ja ASil Ühisteenused.

Tulenevalt vastavusest majanduslikule- ja finantsseisule ning tehnilisele ja kutsealasele pädevusele, alustati kõigi kolmega väljakuulutamiseta riigihanke ja läbirääkimisi.  Pakkumuse esitas konsortsium AS EMT ja AS Ühisteenused. Europark Estonia OÜ pakkumust ei esitanud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles