Hulgifirmad müüsid mullu ravimeid kolme miljardi krooni eest

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: SCANPIX

Hulgimüügifirmad müüsid läinud aastal inimestele mõeldud ravimeid ligikaudu kolme miljardi krooni (üle 190 miljoni euro) eest, selgus Ravimiameti statistikast.

Kõige enam müüsid ravimeid üldapteegid. Näiteks aasta viimasel veerandil väljastasid hulgimüüjad üldapteekidele ravimeid 629 miljoni krooni (40 miljoni euro) väärtuses. Haiglaapteegid ostsid ravimeid 178 miljoni krooni (11 miljoni euro) väärtuses ning teised riigi- ja teadusasutused 27 miljoni krooni (1,7 miljoni euro) eest.

Ravimituru aastane kasv ulatus protsentuaalselt 2,6 protsendini, mis ei erine paari varasemate aastate tulemustest, mil turu maht on jäänud enam-vähem samale tasemele. Suuremad tõusud jäävad aastatesse 2006-2008, mil kasv ületas julgelt kümne protsendi piiri.

Samas võib märkimisväärseks pidada veterinaarravimite müügi suurenemist. Mulluseks kasvuks oli Ravimiameti andmetel kümme protsenti. Aasta varem ehk perioodil 2008-2009 veterinaarravimite müük vähenes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles