Pärnu majutusasutused küsivad kohaliku lennujaama ehituseks 13 miljonit (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam.
Pärnu lennujaam. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnumaa majutus- ja turismiettevõtjad saatsid majandus- ja kommunikatsiooniministrile Kadri Simsonile ühise allkirjadega pöördumise, milles palusid eraldada 2018. aasta riigieelarvest Pärnu lennujaama renoveerimiseks 13 miljonit eurot, et seeläbi arendada maakonna turismi.

Ettevõtjate sõnul on Pärnu lennujaama investeeringu tegemiseks praegu õige aeg, sest Pärnumaa turismisektor vajab arenguks uusi kliente, kes soovivad reisida kiirelt ja mugavalt.

«Olukorras, kus maakonnal sisuliselt puuduvad võimalused kiireteks ühendusteks välismaailmaga ja Rail Baltica valmimine võtab üle kümme aasta aega, peame esmatähtsaks Pärnu lennujaama renoveerimist, mis võimaldab koheselt tšarterreiside kaudu vastu võtta turismigruppe eeskätt lähiregioonidest Soomest, Rootsist, Norrast ja Taanist, ent ka kaugemalt Lääne-Euroopast,» ütles SA Pärnumaa Turism juhataja Kaire Ilus.

Pärnu lennujaama investeeringute suuruse välja selgitamiseks viisid Rootsi Lennuliiklusteenistus LFV Aviation Consulting ning AS Teede Tehnokeskus läbi uuringu, mille kohaselt kuluks lennujaama infrastruktuuri renoveerimiseks 13 miljonit eurot, mis lubaks lennuraja renoveerida 1800 meetri ulatuses, et seal oleks võimalik vastu võtta kuni 36-meetrise tiivaulatusega reaktiivlennukeid. Raporti kohaselt võiks lennujaamast saada viie aastaga sõlm, mida läbib aastas 50 000 reisijat.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile saadetud pöördumisele kirjutasid alla Estonia Resort Hotels & SPA, Tervis ravispaahotelli, Tervise Paradiis spaa-hotell ja veekeskuse, Rannahotelli, Hedon Spa ja Hotel, turismifirmade Reiser ja Matkavekka, Koidulapark Hotelli, Villa Wesseti, Auto24ringi, Pärnu Bay Golf Links ja White Beach Golfi juhid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles