Vichmann äritülist: ju on Ukrainas niimoodi kombeks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Vichmann
Marcel Vichmann Foto: Toomas Huik

Ukraina väikese küla nõukoguga vaenujalale sattunud ettevõtja Marcel Vichmann oletab, et ilmselt nii asjad Ukrainas käivadki.

Ukraina Zatoka küla on oma muret Eesti suurärimehe Marcel Vichmanni sealse äritegevuse üle kurtnud teiste seas juba Kristen Michalile, Taavi Rõivasele ja president Kersti Kaljulaidile, vahendab Äripäev.

Vichmann isiklikult Zatoka küsimustega ei tegele, vaid loodab sealsetele advokaatidele, kes tunnevad Ukraina olustikku ja seadusi: «Minu investeering ei ole tänase päeva seisuga minu jaoks sedavõrd suur, et ennast kurssi viia kogu temaatikaga.»

Küll aga märkis ta, et ei teadnud, et selline kiri on Eesti riigijuhtidele saadetud. «Kuna kiri on eestikeelne, pealdise kohaselt adresseeritud 19 isikule samaaegselt, minugi nimi valesti kirjutatud, sisaldab ilmselgeid valesid, siis minu jaoks näitab see vaid Ukrainas asjaajamise ja erinevate isikute, sealhulgas ajakirjanduse mõjutamise tava,» märkis Vichmann.

Küsimusele, miks konflikt niivõrd teravaks on kujunenud, nentis ettevõtja, et nii on Ukrainas kombeks.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles