Briti valitsus on Brexiti tõttu silmitsi uue õigusliku probleemiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit.
Brexit. Foto: JUSTIN TALLIS/AFP

Briti valitsust võib Brexiti tõttu oodata uus õiguslik väljakutse seoses küsimusega, kas lahkumine Euroopa Liidust tähendab automaatselt lahkumist ka tollivabast Euroopa Majanduspiirkonnast (EMP).

ELi-meelne mõttekoda British Influence teatas esmaspäeval, et on väga võimalik, et valitsus toimib ebaseaduslikult, kui viib Suurbritannia välja nii EMPst kui ka Euroopa Liidust.

Mõttekoda rõhutas avalduses, et vaja on õiguslikku selgust.

Briti peaministri Theresa May esindaja kinnitas ajakirjanikele, et EList lahkudes lakkab Suurbritannia automaatselt olemast EMP liige.

EMPsse, mis võimaldab tollivaba kaubavahetust ja inimeste vaba liikumist, kuuluvad lisaks 28 ELi liikmele ka Norra, Island ja Liechtenstein.

Kuigi EMP ei kattu üks ühele ELi ühisturuga, lisab vaidlus tuld murele selle pärast, milliseks kujuneb Briti firmade juurdepääs Euroopa turgudele pärast EList lahkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles