SEB toob samuti turule indekspensionifondi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB
SEB Foto: Liis Treimann / Postimees

Sarnaselt LHV-le ja Swedbankile kavatseb ka SEB turule tuua passiivse, indeksfondi põhimõttel töötava teise samba pensionifondi, selle täpsed tingimused avaldab pank esmaspäeva jooksul.

«SEB uuendab oma teise samba tootepakkumist ja toob turule uue, automaatselt juhitud SEB Energilise Pensionifondi Indeks,» teatas pank.

LHV käivitas novembri teise samba fondi LHV Pensionifond Indeks ja kolmanda samba fondi LHV Pensionifond Indeks Pluss, mille haldustasu on 0,39 protsenti. Teise samba fondist 75 protsenti on paigutatud aktsiafondidesse, kolmanda samba vara investeerib pank täielikult indekseid järgivatesse investeerimisfondidesse.

Swedbank teatas septembris, et plaanib turule tuua automaatselt muutuva riskitasemega elutsüklifondi, mille haldustasu saab olema 0,49 protsenti. Säärase fondi riskiprofiil muutub ajas koos kliendi vanusega ning on automaatne nii kliendi kui investeeringute juhtimise poolest. Automaatselt on ette määratud riskiprofiili muutus ja investeeringud on odavates investeerimisfondides.

Käesoleva aasta aprillis alustasid mitmed Eesti investorid ka tulundusühistu Tuleva loomist, ühingu eesmärk on luua passiivse strateegiaga indekspensionifond. Ettevõtmise kodulehe andmetel hakkab Tuleva loodav fond võtma 0,55-protsendilist valitsemistasu aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles