Rain Lõhmus: LHV aktsia langus Raasukese tõttu oli oodatav

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV suuromaniku Rain Lõhmuse sõnul ei põhine LHV kultuur isikukultusel.
LHV suuromaniku Rain Lõhmuse sõnul ei põhine LHV kultuur isikukultusel. Foto: Eero Vabamägi

LHV suuromanik Rain Lõhmus ütles, et panga aktsia lühiajaline langemine Erkki Raasukese lahkumise tõttu oli oodatav.

Lõhmus ütles Postimehele, et LHV tegevusplaanid iseenesest Raasukese lahkumise tõttu ei muutu. «Aktsia lühiajaline langemine oli oodatav,  seetõttu oli teema LHV-s siseinfo listis ja ka organisatsiooni sees väga piiratud levikuga,» lausus Raasuke.

Lõhmuse hinnangul Raasukese minek teise panga, DNB Nordea Baltikumi juhiks, LHV seisukohalt pangandusturgu suurelt ei mõjuta. «Eestis on LHV suurim konkurent endiselt ja kahtlemata Swedbank mida juhib samuti LHV kasvandik - Robert Kitt . Aga konkurent ei tähenda vaenlast, märkis Lõhmus. «DNB ja Nordea ühendamise mõju Eestis on pigem turgu korrastav.»

Lõhmus lisas, et LHV kultuur ei põhine isikukultusel. «Uusi suundi ja vajadusel suunamuutusi kaalutleme kollektiivselt,» lausus ta.

Pangandusturu arengutest rääkides ütles Lõhmus, et ta loodab, et pangamaksu detailid pole veel kivisse raiutud ja on võimalik solidaarne kokkulepe. «Pangamaksu teke on ilmselt seotud mõttega, et pankadelt, mis teenivad kollektiivselt aastas 300 miljonit kasumi, on  lihtne umbes kümnendik sellest ära võtta ja nimetada seda solidaarsuseks, »nentis Lõhmus. «Pangad, eriti välispangad pole populaarsed ja laia valijaskonda  see justkui ei puudutaks.»

Lõhmus lisas, et see kalkulatsioon võib osutuda valeks, näiteks Poolas on kuuldavast hinnatõus juhtunud. «Teine probleem on see, et kapitali liikumist EL-i sees on väga raske piirata erinevalt bensiinist ja alkoholist. Osa suurematest transaktsioonidest võib liikuda koos kasumi ja väiksemal määral töökohtadega piiri taha,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles