Nokia aktsia langes Windows 98 sünni tasemele

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/Scanpix.

Nokia aktsiat on tabanud pärast koostööplaanide avalikustamist Microsoftiga oluline langus, vahendab Talouselämä.


Aktsia hind langes täna börsil oma odavaimale tasemele pärast 1998. aastat. Talouselämä meenutab samas, millised sündmused 1998. aastal maailmas aset leidsid.

Näiteks kirjutasid lehed siis USA presidendi Bill Clintoni seksiskandaalist, samuti toimus sel aastal esimeste euromüntide valmistamine.

Müügile jõudis Microsofti Windows 98 operatsioonisüsteem, Venemaa aga maadles finantskriisiga, mille käigus kaotas rubla 70 protsenti oma väärtusest dollari suhtes.

Samas oli 1998 aasta, mil Nokia kerkis maailma suurimaks mobiiltelefonide valmistajaks. Sel aastal müüs ettevõte 40,8 miljonit telefoni, millega Nokia käive kerkis 79 miljardi Soome marga ehk 13 miljardi dollarini.

Läinud aasta viimases kvartalis müüs Nokia 123,7 miljonit mobiiltelefoni, terve eelmise aasta jooksul ulatus see number aga 452,9 miljoni seadmeni.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles