Pilootide ametiühing lükkas Lufthansa pakkumise tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennukid
Lufthansa lennukid Foto: Scanpix/AFP/Arne Dedert

Pilootide ametiühing Cockpit lükkas reede õhtul tagasi Saksa lennukompanii Lufthansa uue palgapakkumise, mille eesmärk oli lõpetada juba kolm päeva kestnud streik ja leida vastasseisule lahendus.

Lufthansa on kolme päeva jooksul pidanud ära jätma üle 2700 lennu, mis on mõjutanud rohkem kui 300 000 inimese reisiplaane.

Pilootide streik, mis on juba 14. tööseisak alates 2014. aasta aprillist, lõpeb laupäeval.

Reedel teatas Lufthansa, et pakub pilootidele 2016. aastal 2,4 protsendist palgatõusu, mis tõuseb 2017. aastal 4,4 protsendini. Pilootidele tehakse ka kahe kuupalga suurune ühekordne makse. Lisaks lubas firma palgata kuni tuhat uut noorempilooti.

Muudetud pakkumise katteks piiratakse kulusid teistes valdkondades, nagu pensionitingimused, ütles Lufthansa personaliülem Bettina Volkens.

Varasemalt pakkus lennufirma 2,5 protsendist palgatõusu.

Ametiühing Cockpit lükkas pakkumise tagasi. Ametiühingu üks juhte Jörg Handwerg märkis, et tegemist on katsega «müüa vana veini uue sildiga».

Ta lisas, et streik lõpeb laupäeval, kuid peatselt otsustatakse järgmised sammud.

Ametiühing nõuab 3,66 protsendi suurust iga-aastast palgatõusu, mis kataks tagasiulatuvalt viimased viis aastat.

Päevalehe Bild teatel läheb streik Lufthansale maksma umbes 10 miljonit eurot päevas.

Kompanii tühistas reedel 830 riigisisest ja Euroopa lendu, laupäeval jääb ära 137 kauglendu.

Lufthansa gruppi kuuluvad Austrian Airlines ja Swiss on püüdnud olukorda leevendada täiendavate reisidega Saksamaale. Grupi teised kompaniid - Germanwings, Air Dolomiti ja Brussels Airlines - streigiga seotud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles