Koda: IT- ja idufirmade kõrval ei tohi piimandust unustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Eesti põllumajandus-kaubanduskoja nõukogu aseesimehe Jaanus Murakase sõnul ei tohiks moodsate tehnikavaldkondade kõrval ära unustada piimandust, millel on endiselt potentsiaali anda oma panus majanduskasvu.

«Praegu arvatakse, et majanduses on imerohuks start-upid või hästi moodsad IT tehnoloogiad, kuid oleme ära unustanud traditsioonilised valdkonnad,» sõnas ta reedel Piimafoorumil. Piimandus on Murakase sõnul see koht, millel on veelgi rohkem potentsiaali anda panus riigi majandussuutlikkusse, toetada regionaalarengut ja töökohtasid maal.

Murakase sõnul pole väikese mahuga killustunud piimandussektoril tulevikku. «Piimandusäri on suure mahu äri ja täna oleme jõudnud tõesti olukorda, kus otsime paremaid lahendusi, et jõuda konkurentsivõimelisema piimahinna poole, et järgmine kriis meid nii palju ei raputaks,» rääkis ta. «Meie vastupidavus kriisidele pole kuigi hea. Siit on palju edaspidiseks õppida,» sõnas Murakas, lisades, et see tähendab kindlasti edasisi arenguid sektori enda sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles