Fiati juht: Trump muudab automaailma

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiat Chrysleri kontorihoone
Fiat Chrysleri kontorihoone Foto: SCANPIX

Itaalia autotootja Fiat Chrysleri juht Sergio Marchionne tõdes, et USA järgmiseks presidendiks valitud Donald Trumpi suhtumine vabakaubandusse võib mõjutada ettevõtte tegevust USA suunal

«Trumpi valimine presidendiks on kindlasti pöördepunkt. USA võib seada mitmeid tingimusi, millest esialgu veel kõneldudki pole,» märkis Marchionne Bloombergile. Trump tegi oma kampaania ajal NAFTAt ehk Põhja-Ameerika Vabakaubanduslepet korduvalt maha, öeldes, et tegu on kõige halvema leppega üldse ning suuresti on just NAFTA USA töökohtade kadumise taga. Näiteks on Trump lubanud, et kehtestab 35 protsendi suuruse tariifi kõigile USA ettevõtetele, kes viivad oma tootmise riigist välja, vahendab Äripäev.

Fiati jaoks oleks Trumpi lubaduste realiseerumine väga valus löök, kuna ettevõte saab enamiku oma kasumist just Põhja-Ameerika turult. Samas 17 protsenti autodest pannakse kokku Mehhikos. Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles