Konkurentsiamet tegi maanteeametile taas ettepaneku avada bussiturg

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurentsiamet tahab kaugbussiliinidele vaba turgu, maanteeamet aga ei ole seni sellega nõus olnud.
Konkurentsiamet tahab kaugbussiliinidele vaba turgu, maanteeamet aga ei ole seni sellega nõus olnud. Foto: Liis Treimann

Konkurentsiamet tegi taas maanteeametile ettepaneku avada kaugbussiliinide turg vabale konkurentsile, põhjendades seda sellega, et liinilubade andmise piirangute järgi puudub selgelt põhjendatud vajadus.

Konkurentsiamet on teinud samalaadsed ettepanekud 2010. aastal ja 2012. aastal, vahendab ERRi uudisteportaal.

Liinilubade andmise piirangud on konkurentsiameti hinnangul sõnastatud ühistranspordiseaduses ebakonkreetselt ning kas turg avada või jätta suletuks on jäetud maanteeameti otsustada. Ameti hinnangul seab kehtiv korraldus olemasolevad ja uued vedajad ebavõrdsesse konkurentsiolukorda, eelistades turul juba tegutsevaid vedajaid. 

Maanteeametist öeldi, et kuna konkurentsiameti ettepanek jõudis nendeni alles eile, võtab dokumendiga tutvumine aega, mistõttu ei ole ka seisukohta veel kujundatud.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles